Altijd pijn bij het bewegen

hernia operatie

Bij het bewegen van de nek of de rug vangen tussenwervelschijven de schokken op, is er sprake van een hernia dan puilt de elastische kant van de tussenwervelschijf naar buiten toe. Het kan een aangeboren afwijking zijn, vaak hebben meerdere familieleden het dan. Maar in heel veel gevallen is het slijtage, een nek en rughernia zijn de twee meest voorkomende hernia’s. Natuurlijk wordt er niet direct een hernia operatie uitgevoerd, niet in alle gevallen is namelijk een operatie noodzakelijk. 

Last van de nek

Vaak begint een hernia met symptomen van pijn in je nek, je denkt dat er in eerste instantie iets anders aan de hand is. Maar als je onderzoek laat doen dan komt er toch uit dat je een nekhernia hebt. Door een scan te doen kan er precies worden bekeken, hoe ernstig de beschadigingen zijn. Het kan voorkomen dat de klachten binnen enkele maanden verdwijnen, is dit niet het geval dan moet er een behandelplan worden opgesteld. In het uiterste geval of bij ernstige klachten is een hernia operatie niet te voorkomen. 

hernia operatie

Behandeling van de hernia

Wordt er na onderzoek vastgesteld dat je een hernia hebt, wordt er niet direct bepaald of er wordt geopereerd. In veel gevallen kan een behandeling al uitkomst bieden, door therapie te volgen kan een hernia verdwijnen. Na de behandeling kun je weer je eigen vrij bewegen zonder pijn te ervaren, de ernst van de klachten zijn bepalend welke behandelingsmethode wordt gebruikt. Een hernia operatie is altijd het laatste redmiddel, dit wordt gedaan als er niets anders meer gedaan kan worden.