Hierop moet je letten bij een facelift

Tegenwoordig zijn cosmetische ingrepen veilig, betaalbaar en goed, en daarom populairder dan ooit. Vooral oudere mensen zijn vaak ontevreden met hun uiterlijk, met name over rimpels en andere tekenen van ouderdom in het gezicht. Hierbij kan een facelift vaak wonderen doen, en alhoewel het voor veel mensen klinkt als een grote ingreep is het eigenlijk zeer eenvoudig, en bovendien een van de veiligste ingrepen die er bestaat. Het kan daarom het overwegen waard zijn, zeker wanneer de kwalen die een facelift op kan lossen zorgen voor een erg onzeker gevoel. 

Wat is een facelift precies? 

Veel mensen zijn wel enigszins bekend met het concept van een facelift, maar weinig mensen weten wat deze ingreep precies inhoudt buiten het feit dat het een cosmetische ingreep aan het gezicht is. Alhoewel er verschillende soorten facelifts zijn, die ieder een net iets andere uitwerking op het gelaat hebben, werkt het allemaal relatief hetzelfde: door een kleine snee worden de spieren in het gezicht iets aangespannen, aangezien dit de spieren zijn die verslappen bij ouderdom en voor de klassieke oudere gezichtsuitdrukkingen zorgen. Aangezien dit een cosmetische ingreep betreft wordt er grote zorg gedragen aan het uiterlijk, waardoor na een aantal weken nergens meer aan te zien is dat je een facelift hebt laten doen. 

Waar moet je op letten? 

Het voornaamste wat van belang is bij het laten uitvoeren van een facelift is dat je dit bij een goede en betrouwbare arts laat doen, zoals bijvoorbeeld Dr. Wever. Niet alleen kan deze vaak beter besluiten welke exacte ingreep jouw gelaat het meest goed zal doen, maar ook is hiermee de kans op eventuele fouten nagenoeg nihil. In dit soort gevallen geldt vaak dat goedkoop op den duur duurkoop is: een medische fout op dit gebied is nooit de honderd euro die je hebt bespaart waard. Kijk daarom goed naar certificaten en beoordelingen van eerdere patiënten, zodat je met een goed gevoel de behandeling kan ondergaan.