Hoe lang blijft haar weg met laseren?

Hoe lang blijft haar weg met laseren?
Laseren is een populaire methode om definitief van ongewenste haargroei af te komen. Maar wat als je nog nooit een laserbehandeling hebt ondergaan? Dan vraag je je misschien af hoe lang het effect van haar laseren aanhoudt en of de behandelde haren voor altijd wegblijven. In dit blog lees je het antwoord op hoe lang haar wegblijft na laseren.

Hoe werkt haar laseren?

Laserontharing is een behandeling waarbij de haarzakjes permanent beschadigd raken door middel van laserlicht. Dit zorgt ervoor dat de behandelde haren niet meer terug kunnen groeien. Een geweldige oplossing voor ongewenste haargroei! Je bent verlost van ongewenste beharing en hoeft niet meer te scheren, waxen of epileren. Het scheelt je veel tijd, kosten en je hebt een gavere huid. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Sommige laserklinieken bieden een proefbehandeling haar lasere aan, zodat je het gratis of tegen gereduceerd tarief kunt uitproberen.

Nieuwe haarzakjes

Hoewel haar na laseren niet meer terugkomt, kunnen er in de loop van de tijd wel weer nieuwe haarzakjes ontstaan. Deze haarzakjes kunnen weer nieuwe haren produceren. Daarom is het belangrijk om te begrijpen dat laserontharing wel permanent onthaart, maar niet garandeert dat je nooit meer last zult hebben van ongewenste haargroei.

Tot 5 jaar een gladde huid

Na een succesvolle laserbehandeling kan er tot wel 5 jaar geen nieuwe haargroei meer optreden, maar dit verschilt per persoon. In de tussentijd kun je scheren of ervoor kiezen om de behandeling jaarlijks bij te laten werken. Dit hangt allemaal af van hoe snel zich nieuwe haarzakjes vormen.

Geweldige methode die permanent onthaart

Hoewel de resultaten van haar laseren geweldig kunnen zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat dit niet betekent dat je nooit meer last zult hebben van ongewenste haargroei. Dat neemt niet weg dat haar laseren een geweldige methode is om jarenlang van een mooie gladde huid te kunnen genieten en niet meer de hele tijd te hoeven scheren, epileren of waxen. Misschien ook interessant: De ultieme gids voor stralende nagels!