Vakantie in eigen tuin dankzij een hottub

Voor eenieder die besluit de zomer in Nederland door te brengen, kan afwisselend weer verwachten. Gezien het klimaat in Nederland hebben wij te maken met zowel warm en koud weer met veel neerslag, ook in de zomers. Om toch jezelf het vakantiegevoel te geven is er de optie de tuin tropisch in te richten met het plaatsen van een hottub. Met een scherp geprijsd bijpassend model kan je een bad plaatsen waar wel 2 tot 8 man in kan. Zo krijg je toch het vakantiegevoel zonder hiervoor te moeten reizen.

Baden in de winter?

Een hottub kopen is in principe voor het hele jaar door wel een mooie aanwinst. Zo kan je in de zomer een tropisch gevoel krijgen wanneer de felle zon schijnt maar kan je ook in de winter lekker genieten in de tuin. De temperaturen kunnen dan wel laag liggen maar jij zal dan intens genieten van het warme water. Het uitzetten van het bad is dan ook niet heel verstandig nu deze gewoon kan blijven staan, tenzij je op voorhand al weet dat er een langere periode geen gebruik van wordt gemaakt. Bij het uitzetten is het verstandig het water te legen om zo het energieverbruik te minderen. 

Makkelijk in onderhoud

Het onderhouden van de hottub is één van de dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij de koop hiervan. Het is voor de eigen gezondheid belangrijk dat het water fris en schoon blijft. Ook water dat schoon lijkt, kan bacteriën bevatten. Om het water te onderhouden kan gebruik worden gemaakt van een filter ter reiniging van het badwater. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten filters. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van diverse soorten schoonmaakproducten speciaal voor het bad.  Meet hierbij ook de pH-waarde om te contoleren of deze nog in balans (7.2 – 7.6) is.