Wimperextensions? Alles wat je moet weten!

Je ziet het steeds vaker voorkomen bij vrouwen; wimperextensions. Vrouwen in allerlei reality shows tot influencers op Instagram dragen tegenwoordig niet meer die zware opplak wimpers, maar laten wimperextensions zetten. Wimperextensions zijn eigenlijk net als nepwimpers, zoals de naam het al zegt, nepwimpers. Wimperextensions hoef je alleen niet elke dag weer af te halen en de volgende dag weer op te doen. Afhankelijk van het type wimperextension die je laat zetten worden deze of aan de oogleden of aan de wimpers zelf vast geplakt. Het is te vergelijken met hairextensions. Hierdoor ogen wimperextensions natuurlijker dan nepwimpers, waarbij een hele rij haren wordt opgeplakt.

Welke wimperextensions zijn er?

Je hebt onder andere de one-by-one techniek. Waarbij de wimperharen één voor één worden opgeplakt. Er wordt dus één nepwimpers haar op één natuurlijke wimperhaar geplakt. Hierdoor oogt de extension heel natuurlijk. Het lijkt op een verlenging van je eigen wimperhaar. De natuurlijke wimperhaar lijn kan gevolgd worden in plaats van, zoals al eerder aangegeven, dat er een hele nepwimpers trip wordt opgeplakt ongeacht hoe je eigen wimpers staan en lopen. 

Hoe moet je make-up verwijderen als je wimperextensions hebt?

Ook al is het niet nodig om mascara op te doen, oogschaduw heb je natuurlijk niet laten zetten dus als jij dit normaal op doet dan doe je dit nu ook. Maar kan je dit gewoon weghalen terwijl je wimperextensions hebt? Ja dat kan! Je moet alleen wel erg goed opletten. Meeste meiden gebruiken make-up remover op oliebasis vanwege de waterproof mascara. Als het goed is hoef je nu geen mascara meer te gebruiken en dat is maar goed ook. De olie kan er namelijk voor zorgen dat de lijm waarmee de wimperextension is geplakt aangetast wordt. Ook is het belangrijk dat je niet te hard wrijft in je ogen. Hierdoor kunnen ze namelijk uitvallen.

Cursus wimperextensions zetten

Als je vriendinnen hebt die ook vaak wimperextensions laten zetten is het wellicht interessant om samen een cursus wimperextensions te doen. Zo leren jullie hoe je wimperextensions zet en kunnen jullie het bij elkaar uitvoeren! Of gewoon als je het zelf heel leuk lijkt om te leren natuurlijk.