Madeira, het prachtige bloemeneiland

Madeira bezienswaardigheden

Ben jij bekend met Madeira? Zo niet, dan wil je toch de mogelijkheden van dit eiland eens bekijken. Het wordt het bloemeneiland genoemd, door de tropische bloemen die je er zult vinden. Wanneer je van wandelen houdt en graag actief bezig bent, is dit een perfect eiland voor je. En daar vertellen we je graag meer over. Alsmede de Madeira bezienswaardigheden die je er vindt. Lees dus zeker eens verder.

Madeira bezienswaardigheden

Prachtige natuur en mooie bloemen

Madeira is een eiland wat 850 kilometer van de Portugese kust af ligt. Je vindt er veel vulkanische bergen en mooie bloemen en planten. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen. Veel wandelroutes zijn erg goed om op te lopen omdat ze goed onderhouden worden. Verder vind je er ook mooie dorpen, zoals Porto Moniz. Dit ligt aan de zee, en het uitzicht wat je hier zult hebben is indrukwekkend. Zo kijk je op de oceaan uit en is de zee erg onrustig. Ook het dorpje Santana is erg mooi. Dit dorpje staat vol met driehoekvormige huisjes welke rieten daken hebben. Zoals we al hebben verteld, vind je hier veel wandelroutes door het hele eiland. En veel daarvan zijn erg goed onderhouden. Zo kun je perfect wandelen door deze mooie omgeving, waar je ook veel mooie bloemen vindt. Het heet niet voor niets het bloemeneiland, omdat je er veel tropische bloemen vindt. 

Het strand is echter niet ideaal voor strandliefhebbers. Het is namelijk zo dat je er weinig stranden vindt. Wanneer je toch een strand wilt bezoeken, kun je beter oversteken naar een ander eiland. Het is dan ook een eiland wat voor voor mensen die iets actiefs willen doen erg ideaal. Kijk in dat geval dus zeker eens naar de mogelijkheden om hier een vakantie te boeken.

Meer verhalen