Onderooglidcorrectie – Jouw weg naar een jongere uitstraling!

Stoor jij je aan wallen of donkere kringen onder je ogen? Overweeg dan een onderooglidcorrectie. Steeds meer mensen kiezen voor deze ingreep om er weer jonger en frisser uit te zien. Maar wat houdt een onderooglidcorrectie precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? In deze blogpost geven we je alle informatie die je wilt weten over deze ingreep!

Wat is een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie is een operatie waarbij overtollige huid, vet en/of spierweefsel onder de ogen worden weggehaald. Dit zorgt voor een strakkere huid onder de ogen en vermindert wallen en donkere kringen. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Een onderooglidcorrectie is geschikt voor mensen die last hebben van wallen of donkere kringen onder de ogen en hierdoor een vermoeid of verouderd uiterlijk hebben. Ook kunnen sommige mensen last hebben van een teveel aan huid onder de ogen dat de oogleden naar beneden trekt. Een onderooglidcorrectie kan dan helpen om dit te verhelpen.

Let op: niet iedereen komt in aanmerking voor deze ingreep. Een goede gezondheid en een stabiele bloeddruk zijn bijvoorbeeld belangrijke voorwaarden.

Wat zijn de risico's van een onderooglidcorrectie?

Elke operatie brengt risico's met zich mee. Zo kan er tijdens de ingreep bloedverlies optreden of kunnen er nabloedingen ontstaan. Ook bestaat er een kans op infecties of allergische reacties op de gebruikte materialen. Daarnaast kunnen er complicaties optreden, zoals wondjes die niet goed genezen, asymmetrie of zichtbare littekens.

Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren over deze risico's voordat je de ingreep ondergaat.

Wat is de herstelperiode na een onderooglidcorrectie?

Na de ingreep zullen de ogen gezwollen en blauw zijn en kan er pijn optreden. In de meeste gevallen kan er na twee weken weer gewerkt en gesport worden. Wel is het belangrijk om de ogen de eerste week na de ingreep rust te geven en het hoofd 's nachts iets hoger te leggen om de zwelling te verminderen.

Wat zijn de kosten van een onderooglidcorrectie?

De kosten van een onderooglidcorrectie variëren sterk en zijn onder meer afhankelijk van de kliniek en de behandelend arts. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €1.500 en €4.500. Let wel op dat deze kosten vaak niet vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Een onderooglidcorrectie kan een goede oplossing zijn voor mensen die last hebben van wallen of donkere kringen onder de ogen. Het is echter wel belangrijk om je goed te laten informeren voordat je deze ingreep ondergaat. Bespreek daarom altijd de risico's en kosten met je behandelend arts en doe goed onderzoek naar de mogelijkheden en ervaringen van anderen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en zorg je ervoor dat jouw weg naar een jongere uitstraling goed verloopt! Klik hier voor meer informatie.