Stoombad: geniet van de heilzame werking voor lichaam en geest

Bodyfit

In een wellnesscenter heb ik kennis gemaakt met een stoombad. Ik ga regelmatig naar de sauna maar een stoombad had ik nog nooit geprobeerd. In een stoombad loopt de temperatuur op tot ongeveer 50 graden Celcius. Door de hoge luchtvochtigheid ontstaat de stoom. Het nemen van een bad met stoom heeft veel voordelen voor lichaam en geest. Zo wordt het immuunsysteem versterkt en doordat de poriën van de huid open gaan staan kan de huid diep worden gereinigd. Luchtwegen worden geopend en de stoom houdt ze vrij. Bovendien is het heel ontspannend en zal vermoeidheid en spanning verdwijnen.

Stel je eigen stoombad samen bij Bodyfit

StoombadOmdat ik zo te spreken was over het stoombad besloot ik te kijken wat de mogelijkheden waren om zelf een stoombad te laten plaatsen in mijn eigen huis. Via via kwam ik terecht bij Bodyfit. Zij zijn gespecialiseerd in wellness en wellnessbeleving. Van zwembaden tot spa’s en van sauna’s tot stoombaden. Stoombaden leveren ze voor hotels en recreatieparken maar ook gewoon voor privé woningen. Doordat ze gebruik maken van verschillende componenten kun je zelf je eigen stoombad samenstellen. Zo wordt een het echt een uniek bad, helemaal naar jouw wensen.

Gebruik van essentiële oliën

StoomIn mijn stoombad wil ik ook gebruik maken van essentiële oliën. Die hebben ook ene heilzame werking op lichaam en geest. Verschillende geuren hebben een verschillende uitwerking. Dit wordt ook wel aromatherapie genoemd. Zo werkt lavendel ontspannend en eucalyptus verkwikkend. Deze geuren kun je ook bij Bodyfit kopen. Ze zijn ook eenvoudig te bestellen via de webshop waardoor je ze altijd eenvoudig kun bijbestellen. Ik kan niet wachten tot ons stoombad geleverd en geïnstalleerd wordt en ik hier gebruik van kan maken. In elk geval wordt het allemaal geregeld door de eigen servicedienst van Bodyfit zodat ik er zelf geen omkijken naar heb.